درباره گروه اقتصاد مفید

تاریخچه گروه اقتصاد مفید

گروه اقتصاد مفید (سهامی‌خاص) در سال ۱۳۹۲ ابتدا با نام شركت توسعه آفرينان امين (سهامی خاص) در اداره ثبت شركت‌ها و مؤسسات غيرتجاری تهران طی شماره ثبت ۴۴۵۱۷۷ و شناسه ملی ۱۴۰۰۳۷۲۱۰۵۷ به ثبت رسيد.

بر اساس مصوبه مجمع عمومی فوق العاده صاحبان سهام، در تاریخ ۲۳ آذر ۱۳۹۲ شركت به گروه اقتصاد مفيد (سهامی خاص) تغيير نام پیدا کرد.‌

گروه اقتصاد مفید در سال‌های بعد اقدام به ایجاد شرکت‌های تخصصی به نام‌های مهرپترو کیمیا، توسعه مکران انرژی مفید، فن‌آوران انرژی پاک و توسعه صنعت و معدن نمود.

درباره گروه اقتصاد مفید

گروه اقتصاد مفید به عنوان یکی از زیرمجموعه‌های ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، در راستای مأموریت‌های خود مبتنی بر نقش‌آفرینی مؤثر در تأمین امنیت اقتصادی و گره‌‏گشایی از گلوگاه‌‏های اقتصادی کشور به‏ منظور افزایش تاب‏‌آوری و خنثی‌‏سازی تحریم‌های ظالمانه، توسعه‌ توانمندی‏‌های اقتصادی و سرمایه‌گذاری‌ در فعالیت‌های مولد با ارزش‌افزوده‌ی پایدار با اولویت تولید محصولات و خدمات راهبردی، شناسایی، سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری از دانش و فناوری‌های نوین، صادرات‌محور و مزیت‌ساز با رویکرد اقتصاد دانش‌بنیان و حضور فعال و کارآمد در توسعه زیر ساخت‌های اقتصادی کشور فعالیت خود را از تاریخ آبان ماه سال ۱۳۹۲ شروع کرده است. با این حال، فعالیت چشمگیری تا انتهای سال ۱۳۹۹ نداشته است.

پس از آن با تیم مدیریتی جدید، ضمن ساماندهی گروه و شرکت‌های تخصصی مهرپترو کیمیا، توسعه مکران انرژی مفید، فن‌آوران انرژی پاک و نیروگاهی آبادان فعال در حوزه نفت، گاز و انرژی، و شرکت توسعه صنعت و معدن مفید فعال در حوزه ساختمان و معدن، در پروژه‌های زیر ساختی اولویت دار حضور موثر داشته است.

چشم انداز

گروه اقتصاد مفید

تبدیل شدن به مجموعه‌ای دانش‌محور، نظام‌مند، کارآمد و پویا در ارتقاء دانش فنی زیرساخت‌های نفت، گاز، انرژی و معدن کشور در افق سال ۱۴۰۵

هدف شکل گیری

گروه اقتصاد مفید

گروه اقتصاد مفید در راستای تحقق چشم‌انداز و مأموریت‌های خود و به منظور مدیریت بهینه‌ سرمایه‌گذاری‌ها و حضور مؤثر در عرصه‌ فعالیت‌های جدید اقتصادی، با ایجاد شرکت های تخصصی در زمینه‌های نفت و انرژی مشتمل بر شرکت‌های مهر پتروکیمیا، توسعه مکران انرژی مفید و فناوران انرژی پاک، و حوزه صنعت و معدن و ساختمان شامل شرکت توسعه صنعت و معدن مفید تأسیس گردید تا با استفاده از تجارب و تخصص موجود در داخل کشور و دانش فنی خارجی و تخصیص بهینه منابع، گام‌های نوآورانه‌ای در این صنایع برداشته و در چهارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی خلق ارزش و توسعه پایدار را رقم زند. بنابراین اهداف کلان گروه اقتصاد مفید عبارتند از:

  • امعان نظر به دغدغه راهبردی مقام معظم رهبری در حوزه پیشرفت منطقه ای با تاکید بر منطقه مکران
  • ارتقاء دانش فنی زیرساخت‌های نفت، گاز، انرژی و معدن کشور
  • رشد راهبردی با توسعه صنایع بالادستی و پایین دستی
  • استفاده حداکثری از ظرفیت‌ سازندگان داخلی در حوزه‌های طراحی، تأمین تجهیزات، ساخت و تأمین مالی
  • فرصت‌یابی، فرصت‌سازی و مشارکت در طرح‌های سودآور ملی و بین‌المللی
  • اهتمام به جذب منابع مالی مردمی از طریق مکانیزم‌های بورس، اوراق و … به عنوان سرمایه گذار در اجرای پروژه‌های اقتصادی و زیر ساختی کشور
  • توسعه مسئولیت های اجتماعی ملی
0
شرکت‌های فعال
0 +
پروژه‌های در حال ساخت
0 +
پرسنل مشغول به کار (مستقیم و غیرمستقیم)

مأموریت گروه اقتصاد مفید

سرمایه‌گذاری و مشارکت در پروژه‌های استراتژیک در راستای رفع نیازهای ضروری کشور و توسعه دانش فنی و سودآوری پایدار

ارزش‌های حاکم بر توسعه فعالیت‌های گروه اقتصاد مفید

چارت سازمانی گروه اقتصاد مفید

چارت سازمانی گروه اقتصاد مفید
مدیرعامل گروه اقتصاد مفید

دکتر عبادالله عبدالهی

عبادالله عبدالهی (متولد ۱۳۳۹ نورآباد) فرمانده نظامی و یکی از مدیران اجرایی کشور بوده و هم‌اکنون به‌‌عنوان مدیرعامل گروه اقتصاد مفید ستاد اجرایی فرمان امام (ره) فعالیت می‌کند. او در فاصله سال های ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۷ فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء را برعهده داشت و پس از آن نیز دوره‌ای مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران در امور سازندگی بود.

وی در سال ۱۳۵۸ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در طول جنگ ایران و عراق به عنوان رئیس ستاد تیپ ۱۱۰ شهید بروجردی و سپس فرمانده تیپ مستقل ۲۱۲ حمزه سیدالشهدا(ع) منصوب گردید. ایشان در سال ۱۳۶۸ به ستاد فرماندهی کل سپاه منتقل و به عنوان مسئول بازرسی غرب کشور و پس از آن به عنوان جانشین ستاد لشگر چهارم بعثت و سپس به عنوان رئیس ستاد قرارگاه نجف غرب کشور فعالیت داشت.

با شکل گیری قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) ایشان فرمانده قرارگاه سازندگی غرب شد و بعد از آن مدتی به عنوان مدیرعامل مؤسسات بعثت و جواد الائمه(ع) و در سال ۱۳۸۶ فرمانده قرارگاه سازندگی قرب کربلا تا سال ۱۳۹۱ و از آن به بعد تا سال ۱۳۹۷ به عنوان فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا(ص) فعالیت نمود.

عبادالله عبدالهی از سال ۱۳۹۸ در سِمَت مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره گروه اقتصاد مفید از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) برگزیده شد.

در سال‌های ۱۳۹۲ و ۱۳۹۴ نشان سازندگی درجه یک توسط رئیس جمهور وقت و فرماندهی کل سپاه پاسداران به ایشان اعطا شد.

وی دانش‌آموخته کارشناسی ارشد مهندسی ساخت و دکتری مدیریت صنعتی می‌باشد.

دکتر عباداله عبدالهی

مدیران عامل پیشین گروه اقتصاد از مفید عبارتند از:

مهندس علی اکبر محرابیان

جناب آقای مهندس علی اکبر محرابیان وزیر نیرو در دولت سیزدهم که در گذشته دستیار ویژه رئیس‌جمهور ایران در دولت دهم، رئیس ستاد مهر ماندگار کشور و وزیر صنایع و معادن در دولت های نهم و دهم بوده است.

مدیرعامل گروه اقتصاد مفید در سال‌های ۱۳۹۲ ـ ۱۳۹۵
مدیرعامل گروه اقتصاد مفید در سال‌های ۱۳۹۵ ـ ۱۳۹۶

مهندس رستم قاسمی

جناب آقای مهندس رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی دولت سیزدهم که در گذشته فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء (ص)، معاون اقتصادی نیروی قدس و وزیر نفت دولت دهم بوده است.

مهندس هابل درویشی

جناب آقای مهندس هابل درویشی مدیرعامل پیشین شرکت مترو و رئیس بنیاد تعاون ناجا بوده است.

مدیرعامل گروه اقتصاد مفید در سال‌ ۱۳۹۷
مدیرعامل گروه اقتصاد مفید در سال‌های ۱۳۹۷ ـ ۱۳۹۸

مهندس جواد اوجی

جناب آقای مهندس جواد اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم، که در گذشته معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در دولت دهم و مدیر عامل و نایب رئیس هیئت مدیره شرکت بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی و  مدیرعامل و نایب رئیس هیئت مدیره هلدینگ نفت و گازی توسعه پترو مفید بوده است.

اعضای هیأت مدیره گروه اقتصاد مفید

دکتر سعید سوادکوهی
رئیس هیأت مدیره دکتر سعید سوادکوهی
دکتر عباداله عبدالهی
مدیرعامل و نایب رئیس هیأت مدیره دکتر عباداله عبدالهی
دکتر امیرمحمد رحیمی
عضو هیأت مدیره دکتر امیر محمد رحیمی